Блог

5 причини да посетите България

Ако планирате ваканция и се питате: „Защо да посетя България?”, отговорът е: защото „България е красива страна с магнетични планини, пясъчни брегове, живописни селца, чудесна храна и гостоприемни хора”. Това са думите на роденият в Айова писател от еврейски произход Елис Шуман, който живее две години в страната ни.

 

 

 

 

 

1. Прекрасната  природа

 

Искате плаж море планина чист въздух и отдих - всичко това е на една ръка разстояние.

В България има множество уникални природни забележителности, като едни от тях са Ягодинската пещера Седемте рилски езера Крушунските водопади ждрелото на река Ерма и още много други.

 

 

2. Богата история 

България е с много древна и богата история. В тази малка страна на прага на Европа и Азия, са оставили своя отпечатък почти всички велики култури на древността. Траки, гърци, римляни, византийци, Османската империя - всички те са оставили след себе безброй паметници - гробници, крепости, храмове и джамии.

 

 

3. Великолепната кухня


Не пропускайте да опитате свежата местна кухня – шопска салата, традиционната българска баница, кисело мляко, лютеница и разбира се ракия. Ако имате възможност, резервирайте маса в някой от градските ресторанти, където може да традиционна програма, докато похапвате местните специалитети.

 

 

4. Гостоприемни и спокойни хора

Пригответе се за страна, в която всяка баба, продавачка, студент и сервитьор ще ви посрещне с усмивка и упътване към най-близкото място за хапване.

Както и в останалата част от Европа, в България хората са се усъвършенствали в изкуството да си седят, да си почиват и просто да се наслаждават на компанията си. Типичните кафенета са пълни с приятели, които се смеят и си приказват - вместо с роботизирани хуманоиди, втренчени в лаптопите си. Нощният живот също не е за пренебрегване. Нощна София предлага огромно разнообразие от барове, нощни клубове, дискотеки и казина. Ето това, уважаеми, е смисълът на живота.

 

 

5. Неспиращи събития

София има богат културен календар, изпълнен с фестивали, концерти, оперни и театрални представления. Градът се гордее с признанието от ЮНЕСКО за творчески град на филмите.  

 

 

автор: Ogledi.Bg

източник снимки:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

http://flipfloppeople.com

http://www.altours-bg.com

http://www.slavorum.org

http://www.wallpapers13.com

 

 

 

5 причини да посетите България