Блог

Дървета растящи като мебели и предмети на изкуството

Най-разпространеният начин за производство на дървени мебели е сравнително лесен - растящи дървета в продължение на няколко десетилетия и след това нарязани на парчета.
Дизайнерът Gavin Munro си задава въпроса дали не може да използва съвсем нов подход? А именно, да накара столовете да растат сами.
Какво ще стане, ако дървета могат да бъдат принудени да растат във формата на стол, като подобни форми, чрез стратегическо скулптуриране и присаждане, се превърнат в годишна "стол реколта". След години на проби в градината на майка му и надеждно проучване на концепцията, "Full Grown" се ражда.
Munro отбелязва, че идеята за отглеждане на мебели всъщност датира от хилядолетия.
Китайците са известни с това, че са копали дупки, които запълвали със стол във формата на скала, изпод които пролуки корените на дърветата да израстват.
Докато египтяните и гърците имали начин за отглеждане на малки табуретки. Но "Full Grown" се явява по десетобалната система, с цяла ферма, предназначена за производството на столове, разнообразни осветителни тела, и други необичайни предмети. Процесът на производството може да отнеме между 4 до 8 години.

Източник: KickstarterДървета растящи като мебели и предмети на изкуството