Блог

Gravity Sketch RV software за творчески професионалисти

Стартира бета версията на програма за виртуална реалност

Софтуера Gravity Sketch, който за пръв път беше представен миналата година, позволява на дизайнерите да изготвят и манипулират форми в три измерения, вместо само на екран. След като продукта е бил обявен, е тестван сред 50 художници и дизайнери, които използват виртуална реалност (VR) в тяхната работа.
След като преработи по-голямата част от бъговете, компанията най-накрая пусна апликацията на живо в Stream Early Аccess за бета тестване - изпробване на крайните етапи от развитие от широката общественост.
"За разлика от другите VR художествени инструменти за създаване на виртуална реалност, Gravity Sketch е фокусиран върху работния процес за творчески професионалисти и основи за създаването на геометрията в неразрушаващи се, здрави модели", казва съоснователят Oluwaseyi Sosanya.
"Проектанти, архитекти и инженери могат да създават бързи 3D макети на идеи и безпроблемно да ги прехвърлят към по-сложен CAD софтуер".
С презентирането на бета версията на софтуера на сайта Stream, компанията насърчава обществеността за обратна връзка, така че да могат да разберат най-добре как хората използват инструмента.
"Ние сме малък екип с големи амбиции", казват създателите.
"Ние сме разработили един тон от много функции, готови всеки да ги използва и да се наслади, но нямаме голяма представа за бъдещето. Искаме да вземем всичко от софтуера през 2017 и да го споделяме повече в сегашния му вид, за да получим по-дълбок поглед върху различните видове потребители и техните нужди".
Gravity Sketch VR работи с HTC Vive или Оculus инструменти за виртуална реалност. Потребителите започват с празно пространство и персонализират и създават средата около себе си .
Gravity Sketch e разработен от Кралския колеж по изкуства  от завършилите Guillaume Couche, Daniela Paredes Fuentes, Pierre Paslier и Oluwaseyi Sosanya, с цел  да се създават по-лесни начин  модели за 3D чертежи във въздуха.Източник: dezeen.com

Gravity Sketch RV software за творчески професионалисти