Блог

ИКЕА с продукти за "умен" дом

ИКЕА въведе интелигентна функционалност в новата си гама осветителни тела "Традри", като направи първата си важна стъпка в насока.

Диапазонът се състои от крушки, LED панели и врати на шкафа, които могат да се управляват чрез дистанционно управление или приложение. Сензорите са допълнителна опция, позволяваща светлините да се включват и изключват автоматично, когато някой влиза или напуска стаята.

Освен изключването и включването на осветлението, потребителите могат да избират оптимална яркост и топлина, а при използване на приложението, да създават предварителни настройки за различни часове от деня.

Trådfri е второто издание, което излезе от програмата IKEA Home Smart след продуктите за таксуване с безжичен телефон и първото, което позволява на потребителите да използват интернет , за да контролират или автоматизират домашните си уреди от и на разстояние. 

Шведският мебелен гигант е насочен по-специално към клиенти, които могат да бъдат отблъснати от сложността на други умни домашни джаджи.

Основните комплекти започват само  от £ 15, а IKEA препоръчва на потребителите да започнат с дистанционното управление. Ако се интересуват от по-модерна технология, те могат да интегрират приложението и сензорите. Предлаганите удобства са на изключително достъпна цена и наистина улесняват забързаното ежедневие на хората. ИКЕА планира за в бъдеще да надгради тази технология.

source: dezeen.com

photos:  http://i1.mirror.co.uk

https://i.kinja-img.com

 

 

ИКЕА с продукти за "умен" дом