Блог

Как да обединим стилно кухнята с дневната

Последната тенденция при апартаментите е обединяване на хола с кухнята. Подредбата на пространството, в което са обединени тези две стаи, изобщо не е лесна работа. 

 Правилно обзаведената стая, отворила обятията си за една мини кухня, може да бъде ефектна витрина за всеки дом. Стига да сте обмислили много внимателно всички детайли при реконструкцията.

Нужно е да се подберат много внимателно довършителните материали, пространството да се зонира компетентно и да се помисли за най-добрия вариант за осветление на стаите. 

Само с добро планиране и умело подреждане на всички елементи от обзавеждането ще направите  пространството красиво и по-удобно за ежедневна употреба.

Смятате да обедините кухнята и хола в едно, за да се сдобиете най-накрая с една просторна и уютна дневна?

Ще ви разкажем малко повече за това как да подредите това сложно открито пространство и на кои аспекти да обърнете внимание, за да избегнете капаните.

Обзавеждането на едно отворено пространство с кухненски бокс може да бъде направено във всеки стил и дизайнерско направление. На първо място обаче си струва да помислите над реконструкцията, защото именно тя ще повлияе на крайния ефект.

Малкият хол с кухненски бокс може да бъде подреден в средиземноморския, модерния, скандинавския или минималистичния стил. Този тип дизайн с интегрирана мини кухня няма да създаде впечатление за претовареност.

Гореспоменатите стилове се основават на ярки цветове и лек акцент върху оборудването.  

Голямата всекидневна с кухненски бокс ви дава доста по-големи варианти за действие. В този случай почти всеки стил ще свърши работа.

Обзавеждането на едно такова пространство може да бъде направено в бляскав, класически или селски стил. В този тип интериор се използват по-масивни мебели.

Ръчно изработени мебели, просторна маса и украсени полилеи ще се впишат повече от прекрасно в интериора. 

След като сте избрали водещия стил, трябва да обмислите добре всички мебели. Много хора допускат грешка, като си мислят, че това се прави чак след края на базовия ремонт. 

Нужно е да обърнете внимание на външния вид и размера на кухненските мебели, масата за хранене и столовете, както и оформянето на зона за отдих в мини кухнята. 

Съвременната дневна с кухненски бокс може да бъде оборудвана и с кухненски остров.

Това е много популярно и ефективно решение, което предоставя куп допълнителни ползи, въпреки че за мнозина островът е ненужен лукс, който заема много пространство - нещо, което всеки се страхува да изгуби.

Кухненският остров ще ви позволи да създадете един удобен работен триъгълник. Това, от своя страна, ще ви даде възможност да приготвяте храната много по-удобно.

Друга грешка, които мнозина допускат, е отказът да работят с професионални дизайнери. А само с тяхна помощ ще разберете как правилно да управлявате пространството, с което разполагате.   

С тяхна помощ дневната с кухненски бокс ще се превърне в естетично и много функционално помещение. Точният дизайн трябва да съдържа всички детайли и пълна визуализация.

Благодарение на това ще видите дали планираното пространство отговаря на нашите естетически очаквания. 

След обзавеждането идва ред на осветлението. Тази стая трябва да бъде добре осветена с естествена светлина. Изкуственото осветление също е важно нещо, на което трябва да се обърне внимание.

Както в голямото, така и в малкото помещение с мини кухня, трябва да има два източника на светлина. Единият ще бъде в кухненската зона, а другият - в гостната или столовата. 

Изборът на полилеи с подобен вид е добра идея. Така двете зони ще бъдат свързани и визуално и ще имат интересен външен вид.  

 Всекидневната с кухня трябва да бъде осветена и от стенна лампа. Насочените светлини ще свършат добра работа и ще насочат вниманието към най-впечатляващия фрагмент от цялата композиция.

Допълнителният страничен източник на светлина ще ви позволи и да се отпуснете по-добре в зоната за отдих.    

Последният етап е свързан с избора на допълнителни елементи. В модерната всекидневна с кухненски бокс може да има впечатляваща стенна рисунка, която ще се намира на видимо място. По този начин ще постигнете интересен визуален ефект и акцент.

Това е важен момент, който мнозина пренебрегват, смятайки, че най-важното е местоположението на масата и дивана. 

Ето защо пространството, лишено от главна фокусна точка, визуално се разпада на малки зони.

Ако смятате дневната да е в модерен селски стил, можете да използвате дървен часовник, глина, декоративни саксии или малки стилизирани фигурки.  

 При малката дневна или трапезария с кухненски бокс има повече ограничения. В този случай малките детайли вършат чудеса.

Важно е да не се прекалява с броя на ярките елементи, за да не изглежда помещението претруфено и зле обзаведено. Принципите на минимализма ще ви помогнат да избегнете всички грешки!

 

Как да обединим стилно кухнята с дневната