Блог

Направи си сам : Декорация за стена с мраморен ефект

Ако напоследък се чудите какво да правите през уикендите, а не ви се излиза навън, ще ви покажем един бърз и лесен  направи си сам проект, който да уплътни времето ви и да краси вашата стена. Повечето жени са чували за маникюр с мраморен ефект – днешният проект е много сходен, само че вместо върху ноктите ще го приложим върху платното или лист хартия. Нека видим какво ще ни е нужно и да се залавяме за работа.

Нужни материали :

  • Няколко лака за нокти с цветове по ваш избор
  • Шишчета или други пръчици за разбъркване на лака
  • Платно или лист хартия
  • Контейнер / широк съд
  • Вода

napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-materiali

Вместо да купувате нови лакове за тази декорация ви препоръчвам да използвате стари такива (със сигурност имате много). Не се колебайте да експериментирате с цветовете и дори техния брой, но не прекалявайте.

Това е един бърз и забавен проект, но искам да ви предупредя, че също така е и много миризлив, а острата миризма на ацетон не е никак приятна. Така че, го направете в проветриво помещение и не се колебайте да отворите всички възможни прозорци. За да си спестите излишни петна, сложете ръкавици на ръцете си.

Стъпка 1. Напълнете избрания от вас съд с вода. На снимките е показана пластмасова кофа, но вие може да използвате каквото пожелаете, стига платното, върху което ще „отпечатате“ декорацията да може да влезе без проблем в избрания от вас съд. Не е нужно да сипвате много вода.

napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-1

Стъпка 2. Изсипете лаковете във водата. Направете го бързо, но внимателно, за да не оцапате навсякъде още в самото начало.

napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-2

Стъпка 3. Използвайте дървената пръчица, за да развъртите лака, както е показано на снимката. Точно тази стъпка, създава мраморния ефект, така че внимавайте! Каквото се получи във водата, това ще се отпечата и върху платното.

napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-3napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-3a

Стъпка 4. Поставете хартията или платното, което сте приготвили с лицето надолу върху повърхността на водата. Не потапяйте, просто докоснете повърхността, изчакайте малко,извадете внимателно платното и го поставете някъде за да изсъхне.

napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-4

Скоростта в този проект е от изключително значение, тъй като лака се втвърдява бързо, така че не бива да се бавите.

napravi-si-sam-dekoratsiq-za-stena-s-mramoren-efekt-4a

https://moderendom.net/

Направи си сам : Декорация за стена с мраморен ефект