Блог

Най- новата инсталация на Chiharu Shiota

Най-новата инсталация на Chiharu Shiota е композирана от близо 300 000 ярда от бяла прежда, предназначена за капсулиране на центъра, партера и десет прозореца на Le Bon Marché.
Изложбата, озаглавена "Къде отиваме ?", ще включва 150 лодки в центъра на френския универсален магазин, а изложбата на приземния етаж представлява голяма пещера от прежда , която посетителя обикаля сам. Въпреки че лодките са обща тема в работата на Shiota, можем да забележим, че тя за пръв път използва бяла прежда. В досегашните й инсталации е използвала само черен и червен конец.
Заглавието на изложбата "Къде отиваме?", се отнася до загадъчните дестинации, които определят точно всеки един от нашите индивидуални и колективни животи.
Лодките в инсталацията описват съдове, които плават към непознати места. Работата и олицетворя и двете - чувството за поезия и чувство на безпокойство за това какво ни предстои.
"Аз съм поразена от многообразието от взаимодействия, които ние изпитваме всеки ден, чрез своите връзки с миналото и бъдещето", казва Shiota в интервю за Le Bon Marché.
"Създаването на тази неразгадаема за окото и пластичността загадка, е точно като нашия мозък, вселената, и разбира се , живот а . Аз нямам отговори, само въпроси. Тези въпроси са в основата на работата ми"

Източник: thisiscolossal

Най- новата инсталация на Chiharu Shiota