Блог

Panos Tsagaris - Нека слънцето протестира

MLF Marie-Laure Fleisch представя за първи път в Рим самостоятелна изложба на гръцкия художнкик Panos Tsagaris, озаглавена "Нека слънцето протестира".
Запленен и повлиян от духовността, мистичната традиция, окултното, и алхимията, той изследва актуалните теми и черпи вдъхновение от съвременното общество. Задълбочава изследванията си в свещеното измерение, което показва взаимовръзката между ценностите и принципите на различни религии. Така се опитва да донесе на зрителя по-близко катарзисно състояне до изкуството.
Неговите творби са резултат от серия от стъпки, предполагащи процес от непрекъснато трансформиране от ниско към по-високо състояние, водещи към идеалното пречистване. Божественото, се превръща в огледало, в което се отразява вродена красота.
Tsagaris фотографира предшественици на неговите композиции с iPhone, огледало на модерността и на нашето его. Неговите принтове са черно-бели, фотографира същите изображения отново и отново, винаги добавяйки нови отражения, докато те загубят своя капацитет от отразяване. В този момент, снимките са копирани на копринен екран на ръка върху платно чрез наслагване на изображения, като се създават нови форми и фигури. Така нареченият ситопечат. В последната фаза, платната са боядисани с акрилни бои, като някои избрани области са подчертани със златен варак. Триизмерната инсталация се превръща във фотография, след това ситопечат, и най-накрая боядисване.


Източник: galleriamlf.com
Panos Tsagaris - Нека слънцето протестира