Блог

Плаваща фитнес зала

Туристите, които не пропускат тренировката си дори по време на ваканцията ще останат доволни от новината, че има концепция за плаващ фитнес салон по Сена.

Ако обичате класовете по спининг и други кардио тренировки, както и да разглеждате забележителности, скоро ще можете да правите и двете неща едновременно.

Това ще е възможно благодарение на идеята на италианската компания "Карло Рати Асоциати", която предлага създаването на плаващ фитнес център по поречието на река Сена в Париж, който да бъде задвижван от енергията, акумулирана от спортистите по време на тренировка.

За целта компанията работи съвместно с гигантите във фитнес оборудването "Техноджим", които създават специални статични колела, подобни на спинери, които трансформират енергията от въртенето на педалите в електричество, което ще задвижва плавателния съд.

Фитнесът ще е с дължина 20 метра и с капацитет от 45 колелета. По времена тренировката ще може едновременно да горите калории и да се любувате на красотата на Айфеловата кула, Лувъра и други забележителности на френската столица.

Най-добрата новина пък е свързана с идеята през нощта лодката да бъде използвана за партита. Там сме!

 

източници

http://www.designboom.com

http://www.contemporist.com

offnews.bg

 

Плаваща фитнес зала