Блог

Ретро обзавеждане? Да, но ориенталско

Обзавеждане в ретро ориенталски стил трансформира типичен shophouse в Сингапур, в експлозия от цветове и аромати.
Viewport Studio създават новия дом на ориенталския ресторант Ding Dong. Влизайки в ресторанта, веднага долавяме един саундтрак на диското от 70-те и 80-те.
Но не само той ни въвежда в ретрото, а цялата атмосфера на интериора и самото фюжън и иновативно меню.
Главният готвач Jet Lo, по произход малайзиец, предлага на вечерящите хранене, пълно с изненади. Неговите ястия са еклектична интерпретация на традиционната азиатска кухня: агнешки език с пет подправки с корнишони и черен пипер, бананов хляб с гъши дроб и кимчи, корейски специалитети от пикантни зеленчуци, суши с листа от бетел, зелено манго и черен пипер. Всичко това придружено от коктейли като Ding Dong дайкири, сервирано в чаша за изпът със сламка и капаче. Части от интериора са ретро мебели и стени покрити с колажи от плакати. Те проследяват историята на източното кино, срещайки очите на Брус Лий и Бела Лугоши. Използвана е металната решетка от 20-те и 30-те години, която да отделя зоните за хранене.
Пространството, както във всеки shophouse, e ограничено, с петдесет места, някои от които са директно на бара, който дава изглед към кухнята.
Пейките, столове и табуретки във винтич стил са тапицирани с пъстър плат - букле. Всичко е в синхрон с месинговите полилеи и керамични плочки, подредени като рибена кост. Стъклена кутия играе ролята типичната капандура, използвана за осветяване на иначе тъмните места, като се има предвид тястаната и дълбока структура на старите дюкянчета в Сингапур. По думите на Мак Реди за Ding Dong - "ресторанта е сетивно пренатоварване, но в добрия смисъл".

Източник: elledecor

Ретро обзавеждане? Да, но ориенталско