Блог

Сърф като рибена кост


Може би събирателният образ на сърфиста е свързан с млади хора, които обикалят плажовете в търсене на подходящата вълна, държейки бира в ръка и сърф под мишницата. Един истински начин на живот, пълен с митове и правила. Както при всеки друг спорт и тук при избиране на подходяща екипировка си повлиян винаги от излизащите нови технологии и иновации.
Edgar Flauw, дизайнер и сърфист иска да даде втори шанс на сърфа по студените плажове на Брест. Така мисълта го води до създаването на сърф за начинаещи, с който да се забавляваш, а не да се изкачваш в йерархията.
Резултатът е Ludarista. Младият дизайнер се вдъхновява от морето. Изучава внимателно структурата на рибената кост с помощта на ветеринар, възпроизвеждайки структурата. Връщайки ни назад към времето на Том Блейк, през 30-те години, той конструира кух сърф, който позволява случайни непредвидими хидродинамични ефекти.
Едгар използва само естествени материали като дърво, смола и целулозни влакна. Резултатът е по-здрава конструкция и прозрачно тяло, което блести между вълните.Източник: elledecor

Сърф като рибена кост