Блог

Стол изработен на ръка с 3D химикалка

Корейската дизайнерка Jungsub Shim прекарва месеци изграждайки структурата на този сложен стол, използвайки само една писалка за 3D печат.Свързаната решетъчна конструкция е направена посредством с помощта на 3Doodler-стилус, който позволява на потребителите да изготвят във въздуха обекти с разтопена пластмаса с нажежаема жичка. Тя се втвърдява, веднага след като е екструдирана. Дизайнерката създава единични линии, свързващи ги една по една, постепенно, като създава достатъчно издържлива структура за теглото на човек.

Процеса отнема два месеца, за да бъде завършен дизайнът. Тя работи по около 8 часа всеки ден, използвайки повтарящи се движения за изграждане на формата. Обзавеждането, което прави, е част от курсовата й задача по дървообработване и мебелен дизайн с тема "Връзките в ума", в университета Hongik в Сеул.
"Connect визуализира в детайл фигурата на модерните хора, така добре показвайки ефекта и съвпаденията, както една връзка се създава с по-голяма сложност и вариации", казва Shim.

Източник: dezeen

Стол изработен на ръка с 3D химикалка