Блог

Топ 5 забележителности в Австралия

Топ 5 забележителности в Австралия и кога е най-добре да пътувате

 

 

Драги читатели, Ogledi.Bg направи за Вас класация на топ 5 забележителности в Австралия . Планирате пътуване до Австралия? Продължете да четете!

 

Австралия е шестата по големина държава в света  и единствената, която заема цял континент. Наименованието и идва от латинското australis, „южен“. Легендите в Европа за Terra Australis Incognita, „непозната южна земя“, съществуват още от римско време и са широко разпространени през Средновековието, макар че не се основават на конкретни знания. Австралия е известна с живописната си  и разнообразна природа, безкрайни възможности за обучение и развитие на световно ниво, стабилна икономика, богата култура, а австралийците са едни от най-гостоприемните и усмихнати хора в света. Всичко това ще Ви накара да се почувствате като у дома си в Австралия

 

 

      Кога да отидете до Сидни?

  • През лятото (декември до март) — температурите са между 26 и 40  градуса, и ако обичате топлото време и плажа — отидете тогава. Разбира се, през този период ценита на самолетните билети са най-високи. Имайте едно наум, че слънцето там е доста по-силно, и си носете защитен крем.
  • През зимата (юни до август) — не е хладно. Температурите сутрин са около 9-12 градуса, вечерта максимални и до 20-22.
  • През есента (март до май) и през пролетта (септември до ноември) — като цяло времето е добро, температури между 3 и 20 градуса.

 

 1. Сградата на Операта - истиснки архитектурен шедьовър, който е част от списъка за Световното културно наследство на ЮНЕСКО и едно от Новите чудеса на света.

 

 

 

2. Големият бариерен риф 

Големият бариерен риф е едно от седемте природни чудеса на света. Той представлява огромна защитена територия, дом на десетки хиляди редки морски обитатели. Приблизителната му възраст е около 10 000 години. 

 

 

3. Сидни Харбър Бридж

Харбър Бридж е една от най-известните конструкции в Австралия. Мостът е завършен и пуснат за движение на 19 март 1932 година. Той служи като символ на изключителния икономически растеж на младата държава. Мостът, разбира се, е много важен и значителен не само като туристическа атракция, но също и като транспортна връзка.

 

 

4. Национален път Какаду

Национален парк Какаду е основна туристическа атракция в северната част на Австралия.Посетителите са привлечени от великолепието на пейзажа,  въздействието на аборигенската култура, както и от разнообразието на диви животни. Има много красиви водопади и ждрела в парка -  Магук, Гунлом, Туин Фолс и Джим Джим водопад. Нужна Ви е поне една седмица, за да може да изучите и да се насладите на великолепието на парка.

 

 

5. Сините планини

Прочутите в цял свят Сини планини,  се  намират в близост до град Сидни. Микроскопични капчици масло от листата на гъстите евкалиптови гори висят във въздуха, пречупвайки слънчевата светлина, за да предизвикат ефирна и лека синя мъгла, която дава на това място наименованието му-Сините планини.

 

 

автор: Ogledi.bg

източници снимки:

http://www.idi.bg/gallery

http://pateshestvenik.com

http://arsvivendi.blog.bg 

http://infinitytravel.bg

http://proxy10.media.online.ua

http://www.australia.com 

 

 

Топ 5 забележителности в Австралия