Блог

Всички му се смееха, когато заживя в стар гараж, но ...

Съседите на Джеръми не спираха да му се смеят, когато си купи скъп гараж в центъра на града и реши, че ще живее в него. Но когато един ден надникнаха зад стените му, усмивката им замръзна.

 Въпреки че от доста години спестявал пари, фотографът не можел да си позволи собствен апартамент в центъра на Бордо. Парите се трупали бавно, а цената на жилищата растяла със скоростта на светлината. 

Дори и най-неугледните апартаменти с годините ставали все по-скъпи и по-скъпи. Джеръми разбрал, че няма да може да си купи мечтаният дом и променил стратегията си. И вместо апартамент, решил да си купи гараж. 

Речено - сторено. Гаражът, който успял да си позволи, бил доста неугледен. Кутийка без прозорци и с ръждясала врата.

Приятелите и съседите на Джеръми веднага започнали да му се присмиват за безумната инвестиция.  Той обаче не им обръщал внимание, запретнал ръкави и започнал да реализира плана си.

Всяка вечер след работа прекарвал дълги часове в гаража. Първоначално изхвърлил боклука, който стоял от години в помещението. Изрязал част от покрива и го заменил с прозорци. 

Под участъка се оформил истински малък двор. И успял да разреши частично проблемът със светлината. 

Там той сложил и вентилационна система.  

След това се отървал от ръждясалата метална врата.

На нейно място сложил огромни панорамни стени и стъклена врата.

Тъй като гаражът бил достатъчно висок, фотографът решил да се възползва от всеки метър и си направил спалня под покрива и красива вътрешна стълба, която води към нея. 

За банята идеи откраднал от санитарните помещения в яхтите.

И буквално след половин година усилен труд неугледният му гараж се превърнал в  уютен дворец. 

Съседите и приятелите на Джеръми вече не му се смеят, а все по-често го търсят за съвет, когато решат да ремонтират жилищата си.

 

Всички му се смееха, когато заживя в стар гараж, но ...