ЩО Е ТО VR?

На всички ни се е случвало да попадаме на статия за нова технология и да си зададем въпросите:
“Tова пък какво е?”; “Kак работи?”; “Сложно ли е?”; “Скъпо ли е?”; “Би ли ми било полезно?” .

В тази статия екипа на ogledi.bg ще Ви запознае, на възможно най-достъпен език, какво всъщност представляват VR - очилата, как може да ги ползвате, както за нашия сайт, така и за всякакви други интересни неща, които може да видите през тях, като ще отговорим на всички изброени по-горе въпроси.VR - очилата са една кутия, за която не Ви е нужно нищо специално. Достатъчно е да поставите Вашия мобилен апарат на предвиденото за това място и да се насладите на виртуалната реалност за всеки обект, който е представен в интернет пространството на 360 градуса.

Как може да управлявате с поглед една панорама?

Ето стъпките:

 • избирате в интернет пространството панорамен тур, който искате да разгледате. Даваме Ви пример с панорамните турове от сайта ни ogledi.bg;
 • кликвате на панорамата в една оферта, от долу Ви излизат икони с които може да управлявате панорамата. Една от иконите е под формата на очила, маркирате я; • екрана Ви се разделя на две части с две визуализации; • готови сте да поставите мобилния си апарат във VR - очилата;
 • поглеждате през очилата и Вие сте вече вътре в един имот. Усещането е все едно сте реално на място в обекта;
 • Когато вече сте заредили панорамата и погледнете в нея, Ви излиза едно “хиксче”, с поглед насочвате “Х-са” в кръгчетата, които виждате на подовете в помещенията.


  Ето така Вие се предвижвате от стая в стая. С движения на главата си, естествени, както е в реалността Вие оглеждате всеки детайл в имота.


  За какво може да използвате Вашите VR-очила?

  С тях може да разглеждате всичко, което е качено в интернет пространството и е заснето на 360 градуса. Панорамни турове, видеа на 360 градуса, снимки. Все повече тази технология на заснемане навлиза в начина на представяне на какво ли не. С тях може да разгледате музей, обществени сгради, увеселителни места.
   

 ogledi.bg