Новини

Абу Изадийн е кървавият терорист от Лондон

Бивш говорител на ислямистка групировка е атентаторът

 

Полицията в Лондон съобщи името на терориста, извършил нападението в Лондон – Абу Иззадеен, по-рано използващ името Тревър Брукс. Според английската преса обаче това е арабското му име, а самият той е роден в Лондон под името Тревър Брукс и е с ямайски корени.

Той е роден на 18 април 1975 година и неведнъж е попадал в полезрението на властите във Великобритания. Има присъда от 2006 г. за разпространяване на тероризъм и е признат за виновен две години по-късно.

През 2009 г. влиза в затвора за четири и половина години. Брукс е бил говорител на ислямистката екстремистка организация „Ал Гураба“. През 90-те години приема исляма, като отдава голяма почит на големите атентати, извършени от ислямски терористи, включително и 11 септември. Според непотвърдена информация той е обучават в афганистански лагер за терористи, преди да се върне във Великобритания и да извърши атаката. Същевременно стана ясно, че Скотланд Ярд издирват потенциален втори нападател.

Равносметката от днешния кървав ден в Лондон: четирима души са мъртви, включително и полицай. Над 20 са ранените при атаката пред парламента.

 

http://24news.bg

Абу Изадийн е кървавият терорист от Лондон