Блог

4 чудесни места за отдих недалеч от София

Някои хора пренебрегват почивката, смятайки погрешно, че е загуба на време. Ние не сме съгласни, това е жизнена потребност и важен фактор за здравословното състояние, зарежда ни с енергия и укрепва имунната ни система. Особено полезно е да почиваме на място, където въздухът е чист и, разбира се, в приятна компания с любими хора. По-добра терапия за организма няма:) Пътуването до различни места,  възстановява тялото и ума и освобождава натрупалия се стрес от тежката работна седмица.

 

Ето нашите предложения за чудесни местенца за пикник и почивка в близост до столицата ни`1

 

 

1.  Боянският водопад - на 8км от София

Eдно от малко известните, но интересни места край София. Намира се във Витоша и е най-високият водопад в планината. Висок е  около 25 метра.Много хора се подвеждат от името му и смятат, че водопадът е в или близо до столичният квартал Бояна. Всъщност, Боянският водопад е дълбоко в горите на Витоша.


Боянския водопад сниман от долната част на водопада

 

2. Панчаревското езеро

Панчаревското езеро е язовир в горното течение на река Искър. Красивата природа и близостта му до столицата го правят любимо място за излети и почивка на софиянци. :)

PancharevoLake2.JPG

3. Копитото

Копитото е местност в планината Витоша, която е разположена точно над град София и се вижда от почти целия град като връх с особена форма, откъдето е и името. Страхотно място за пикник, а и нека си признаем...гледката е впечатляваща!

 

 

4. Драгалевски манастир

На 10км от София
Ако искате да се разходите и да запалите свещ за мир в душата - това място е прекрасно. Лесно достъпно, живописно и спокойно. А защо не направите и една разходка с лифта? :) 

снимки

wikipedia.org

static.pochivka.bg

i2.wp.com

http://s3.amazonaws.com/ 

4 чудесни места за отдих недалеч от София