Блог

5 стъпки към кухнята на мечтите

За да може една дама да се чувства винаги добре в това помещение, то трябва да е функционално, удобно и най-важното - уютно.

За никого не е тайна, че прибирайки се у дома, голяма част от времето си жените прекарват в кухнята. А за да се почувстват добре в това помещение, то трябва да е функционално, удобно и най-важното - уютно. 

Ако нещо във вашата кухня ви дразни от доста време и сте решили най-сетне да я превърнете в мястото на мечтите си, е добре преди да се започнете работа, да сте наясно с няколко важни неща, които доста ще облекчат живота ви.  

Разбира се, винаги можете да се обърнете към професионален дизайнер, който ще ви даде ценни съвети, с които лесно ще превърнете идеите си в реалност. Но това със сигурност ще се отрази на бюджета ви. 

Има и доста по-лесен начин - да следвате тези прости 5 стъпки, за които днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем. С тяхна помощ ще постигнете чудеса при ремонта и най-важното - ще спестите някой лев. 

Добре е да знаете, че съвременната кухня трябва да бъде специална и това не се отнася само до цветовата палитра, която ще използвате. Експресивността й трябва да се вижда в отделните елементи и допълнения, които ще я превърнат в съвършено ново пространство. 

Кухнята говори за личността на собственика 

Персонализацията на интериора, въвеждането на един доминиращ акцент или използването на лайтмотив, който е възпроизведен в целия апартамент, са сред най-важните неща при създаването на една нова кухня.

Именно те ще говорят за вашата личност, когато създавате персонализирана кухня.

Използването на контрасти също е много актуален дизайнерски прийом.

Той може да се основава на много нива - цветове, текстури, използвани материали.

Мебели за съвременната кухня

Мебелите са най-големият елемент в кухнята. Те винаги излизат на преден план и създават цялостен изглед на интериора. 

Сред най-актуалните дизайнерски тенденции са интересните ефекти по шкафовете; имитацията на метал, мрамор, бетон по стените и пода. Имитацията на дърво също е много популярна.

Матираното или полираното покритие също е от голямо значение.

Всъщност, няма по-добри или по-лоши решения.

Изборът е продиктуван от индивидуалния ви вкус.  

Удобство и оригиналност 

Оригиналните мебели също привличат вниманието. Това може да бъде една удобна седалка, вградена в мебелите. Или пък големи шкафове.

Стелажите за вино, които са неразделна част от кухненските фасади, също предизвикват голям интерес. Откритите декоративни рафтове също. 

Съвременната кухня не трябва да е скъпа 

Евтините мебелни складове и веригите специализирани магазини са добри съюзници на всеки, който иска да има красива и модерна кухня на ниска цена.

Дори ограниченият бюджет няма да бъде пречка в създаването на модерната кухня при огромния избор, който ще имате. 

5 стъпки към кухнята на мечтите