Блог

Първият картонен фотоапарат за Insta снимки

Jollylook е нова ретро камера за снимки с Fuji Instax Mini филм. Това е първата камера по рода си, направена от картон и рециклирана хартия.
"За JollyLook са използвани по-малко материали, за разлика от обикновената камера", казва украинския startup. "Jollylook е опасна за околната среда като обелка от банан". Съоснователя на проекта Oleg Khalip  се вдъхновил за Jollylook докато показвал на сина си вътрешността на аналогова камера.
Той изучава дизайна на ретро аналоговите камери и излиза с нов дизайн  за картонена камера, която е само малко по-голяма, от оригиналната кутия за iPhone.


Корпусът на фотоапарата, сгъваемото духало, затворът и блендата са създадени от дебела хартия и ламиниран картон. Откритите моментни снимки са разработени и се изтеглят с помощта на въртяща се ръкохватка.


В предната част на Jollylook е обектив  с фокусно разстояние 110 мм, и обективът може да бъде мърдан, ако искате да снимате точно през дупчицата.
Визьорът е Fresnel леща, която се издърпва от тялото на фотоапарата.
Отворът на камерата е схема, която може да поеме 7 стойности F/8, F/11,F/16, F/22, F/32, F/45 и F/64. Затворът на камерата може да се настрои на 1/250, 1/160 и ръчно.


Екипът зад Jolly look в момента е обявил групово финансиране чрез Kickstarter с цел да достигни 15 000 долара. Ако кампанията е успешна, ще започне изпращането към своите потребители на мини камери на стойност 29 долара в средата на 2017 г.
Източник: petapixel.com


Първият картонен фотоапарат за Insta снимки