Блог

15-те най-страховити места в света

1. Къщата в Амитивил

Известна е ужасяваща история относно къщата на Оушън Авеню 112 в квартал Амитивил, в Ню Йорк. На 15.11.1974 най-големият син на семейство Дефео убива родителите си и четиримата си братя и сестри. Когато го залавят, младият мъж признава, че е извършил убийствата, защото "гласове" му наредили да го направи. Истинската мистерия започна дни по-късно, когато семейството Луц се нанася в къщата и започват да се случват странни неща. Твърдели, че чували гласове, усещали чуждо присъствие. Накрая напуснали къщата. След тях къщата е сменила няколко собственика, но никой повече не се оплакал от паранормални явления там.


2. Кулата на Лондон

Преди много време Лондонската кула, служела като място за екзекуции и мъчения, а днес е една от най-големите забележителности в Лондон. За 900 години на монархично управление там са били заключвани затворници от висш ранг, които са били подложени на всички видове изтезания и мъчения. Повечето от затворниците, пребивавали там, не излезли живи. Сред видните жертви, затворени в кулата са Ан Болейн, съпруга на крал Хенри VIII и майка на Елизабет I, убита след като е била обвинена в прелюбодеяние, кръвосмешение и държавна измяна, Джейн Грей, барон Уилям Хейстингс и писателят Томас Мор.


3. Музеят на мумиите в Гуанахуато

Мумиите в музея в Гуанахато са естествено мумифицирани тела, които са били погребани след избухването на холера в едноименния мексикански град. Музеят, който съхранява експонатите, се превърнал в една от най-големите забележителности на мексиканския щат и съдържа повече от 54 мумии. Според местната история, през 1865 г. е ексхумирано първото тяло на д-р Ремихио Лерой и за изненада на всички присъстващи, тялото било мумифицирано, благодарение на специфичните условия на почвата в гробището. Оттогава били открити общо 111 тела.


4. Катакомбите на Париж

Първоначално това са били подземни кариери, а днес Катакомбите на Париж е най-известното гробище във Франция, което се състои от поредица от тъмни стаи и коридори, разположени по начина, по който са били през римската епоха. Историята разказва, че след изчерпване на гробищните места в града през 1865 г. е взето решение костните останки да се преместят в старите минни кариери.Прехвърлянето се извършвало през нощта и в края на краищата в катакомбите са преместени останките на повече от 6 милиона парижани. Днес те са отворени за всеки, който иска да посети тези мистериозни коридори.


5. Хемптън Корт Палас

Хемптън Корт Палас е разположен в покрайнините на Лондон, в предградие Ричмънд на Темза. Дворецът е бил резиденция на Хенри VIII от 1536. Това място е едно от най-мрачните в света, тъй като се смята, че в двореца броди духът на Катрин Хауърд, петата съпруга на Краля, която е убита по негово нареждане. Младата жена, обвинена в прелюбодейство, била заключена в една от стаите на замъка. Убита е в известната Лондонска кула. Легендата разказва, че душата й броди из Хемптън Корт и дори много хора твърдели, че видели призрака й и усетили паранормално присъствие.


6. Замъкът Бран

Тази сграда е средновековна крепост, разположена в Трансилвания, Румъния, и се радва на голяма популярност благодарение на романа на Брам Стокър "Граф Дракула". Вдъхновен от историята на Влад Дракула, княз и владетел на Влашко, известен като "Цепеш", писателят използва замъка като модел, за да опише мястото, в което живее вампира. Като реклама за много от филмовите адаптациии са използвани снимки на Замъка Бран и името му става толкова популярно, че се свързва директно със злокобния герой, и бива наричан направо "Замъкът на Дракула".


7. Призрачният град Припят

Припят е град в северната част на Украйна, на границата с Беларус, известен с това, че е претърпял последиците от ядрената авария в Чернобил през 1986 година. Наричан е "призрачен град", защото е трябвало да бъде изоставен, поради високите нива на радиация в резултат на бедствието. Хората, които живели там били евакуирани, а домашните животни убити, за да се предотвратят генетични изменения в бъдещето им потомство. Експертите смятат, че това място ще бъде необитаемо още хиляди години, докато радиацията се премахне от атмосферата.


8. Гробище Гроув в Чикаго

Гробището Гроув се намира в покрайнините на Чикаго в САЩ. Разположено е във вътрешността на горския резерват "Rubio Woods" и се вярва, че сред гробовете се случват паранормални явления, станали легендарни сред местните жители. Разказва се историята, че една нощ през 1870 фермер орал нивата си, когато нещо подплашило коня му. Животното препуснало към близкото езеро, където се удавили. Също така местните хора твърдят, че пътят граничещ с гробището е прокълнат и по него бродят призраци и светят странни светлини.


9. Гората Аокигахара

Гората Аокигахара или наричана още "Море от дървета" е една гора в подножието на планината Фуджи в Япония. Известна е с това, че в нея, в световен мащаб, са извършени най-много самоубийства след моста Голдън Гейт в Сан Франсиско. Факт е, че японското правителство назначава специални работници, които да търсят телата на хората, решили да отнемат живота си. От друга страна, мнозина твърдят, че се случват странни неща в Аокигахара - хора, загубили се в гората казват, че на това място не работят нито компаси, нито или GPS устройства.


10. Мостът Овертоун

Мостът Овертоун, известен също като "Мостът на кучешките самоубийства", се намира в Шотландия, в графство Дъмбартън. Мястото става известно, след като от него скачат стотици кучета, без обяснима причина. Много експерти се опитват да разгадаят странното явление, но все още няма категорично обяснение за причината, поради която кучета решават да се хвърлят от 15 метровия мост и, в случай че оцелеят, отиват да се хвърлят отново.


11. Църквата костница Седлец

Църквата костница се намира в Чехия, за да бъдем по точни, в гр. Кутна Хора и е украсена с 40 000 човешки скелета. Църквата е построена на мястото на гробище и през 1870 г., богато семейство плаща на дърворезбар да подреди и украси интериора на църквата с човешки останки.


12. Къщата Бърли Ректъри

Къщата Бърли Ректъри се намира в Есекс, Англия и е викторианска къща, на която се носи славата за една от най-обитаваните от духове къщи в света. Легендата разказва, че някога къщата била бенедиктински манастир, в който свещеник и монахиня имали тайна любовна връзка. Двамата направили опит да избягат, но били заловени - него обесили, а нея погребали жива. Обитателите на къщата твърдят, че там се наблюдават паранормални явления като странни шумове и ужасяващи призрачни присъствия.


13. Чингъл Хол

Тази тухлена къща се намира в Англия и стои необитаема от години. Къщата е използвана като място за заседания на католиците по време на революцията, а един от нейните собственици е смятан за мъченик. Свидетели твърдят, че в кухнята на имота има полтъргайст, а в една от стаите, тази в която е държано младо момиче в плен в продължение на години, се усеща ужасяващо присъствие.


14. Приютът Мери Кинг

Приютът Мери Кинг се намира в град Единбург, Шотландия и се смята за едно от най-страшните места в света. През XVII век в сградата са били заключени болните от чума, където много от тях намират смъртта си. Мястото стои заключено до 2003 г., когато става туристическа атракция. Днес много от туристите твърдят, че чуват странни шумове и усещат странни докосвания по тялото.


15. Град Сан Жи

Този мистериозен град е трябвало да бъде курорт. Построен е през 70-те години на миналия век, но никога не е бил населен. "Призрачният град" се намира в Тайван, а изграждането му е спряно след преминаването на тайфун в района. Предприемачът не могъл да поеме разходите в следствие на бедствието и работата по изграждането му била спряна. Сега на мястото му се носи славата на свърталище на призраци, а посетители разказват, че ежедневно се случват странни събития.

15-те най-страховити места в света