Блог

Апартамент в Милано с модерен и практичен интериор [95 м²]

Практичността в интериора е нещо, което все по-рядко успяваме да постигнем, преследвайки модерните дизайнерски трендове и задоволявайки нуждите си от комфорт, уют и високи технологии. В днешната статия ще посетим един току-що завършен интериор на просторен апартамент в Милано.

Жилището, чието име е La Casa di Emma, е с големина от 95 м², а дизайнът му е дело на архитектурно студио DISEGNOINOPERA, чийто проекти сме ви показвали и друг път. Интериорът се характеризира с неутрални цветове, изчистени линии и особено внимание към детайлите, но се отличава и с нещо друго – големия брой места за съхранение, които осигуряват едно високо ниво на практичност и удобство.

 

Високите стени във всекидневната са усвоени по най-подходящия начин, като по цялата им височина са изградени открити и закрити единици за съхранение, които предлагат удобно място за поставяне на книги и декоративни елементи. Всекидневната е голяма, така че в нея е поместена и компактната трапезарна маса, а кухненският бокс е в непосредствена близост до нея, като той е отделен от основното помещение посредством стъклена плъзгаща се врата.

Интересен аспект от дизайна на жилището е модернизирането на традиционен паркет, тип „рибена кост“. Дизайнерите успешно са повторили мотива на класическата подова настилка, която се среща в цялото жилище и в дизайна на банята. Подът в банята отново е покрит с паркет, но на места добре познатите ни подови летви са заменени от модерни фаянсови плочки със същата форма, а ефектът е поразителен.

 

 

 

 

 

https://moderendom.net/

Апартамент в Милано с модерен и практичен интериор [95 м²]