Блог

Изненада на пазара на имоти

Най-търсените селски къщи в момента са между 40 хил. и 50 хил. евро, но предлагането е много малко, казват брокери на имоти. Сделките с къщи и цените им нарастват значително в повечето райони на страната. Има реализирани сделки със стари къщи на цена от 3 хил. до 200 хил. евро и нагоре, съобщава "Труд".

 
Конкретната цена зависи от локацията, качеството на строителството, предлаганите удобства, площта на къщата и прилежащия двор. Най-желани са къщите с двор от половин до един декар, до които има хубав път. Наличието на магазини и добър интернет за някои купувачи е просто предимство, а за други, които искат да работят от вкъщи, е основно изискване.

Работата от вкъщи вече се наложи като практика и има много хора, които отказват да заемат свободни позиции, ако фирмата не осигурява възможност за дистанционна работа. Много млади хора променят начина си на живот и се връщат по-близо до природата, като отиват да живеят на село. Други пък искат да имат втори дом на село, където да отидат през уикенда със семейството си. Но не се отказват от удобствата и възможностите, които предлагат големите градове.

Изненада на пазара на имоти