Блог

Какво от Аржентина не бива да пропускате

Аржентина предлага огромно разнообразие от туристически атракции и развлечения. Това е страна с неповторимо излъчване през цялата година, но есента и пролетта са най-подходящите сезони да се потопите в нейната атмосфера. Ето кои са някои от местата, които задължително трябва да посетите:

Буенос Айрес

Буенос Айрес

Буенос Айрес

Аржентина заема значителна част от територията на Южна Америка. Столицата й Буенос Айрес изобилства от уютни кафенета и впечатлява с удивителна неокласическа архитектура. Това е град, вдъхновен от европейската култура, в който обаче ясно се чувстват културно-историческите корени. Доказателството за това са многобройните зали за танго, местните занаятчийски магазинчета и традиционната аржентинска кухня. Историческите квартали са наситени с романтика и уникален характер. Разхождайки се по широките булеварди на Буенос Айрес ще откриете уникални ресторанти, клубове и магазини. Не пропускайте да опитате световноизвестното аржентинско говеждо месо.

Сан Карлос де Барилоче

Сан Карлос де Барилоче

Сан Карлос де Барилоче

На югозапад от Буенос Айрес се намира Сан Карлос де Барилоче – притегателно място за скиорите и сноубордистите. Градчето е разположено в подножието на Андите и освен като ски курорт привлича много туристи с красивата си природа и разнообразни развлечения като катерене, парапланеризъм, конна езда и колоездене. Тук се намира и езерото Нахуел Хуапи, чиито води не повишават температурата си над 14°C. Спиращите дъха плажове Вила Такул и Плая Бонита са страхотна лятна дестинация. Известен още като шоколадовата столица на Аржентина, Сан Карлос де Барилоче ще ви предложи и уникални сладки изкушения.

Мендоса

Мендоса

В западната част на Аржентина се намира областта Мендоса, известна в цял свят с виното си. Със своите многобройни лозарски масиви, винарските изби дават възможност за разнообразни дегустации и обиколки. Освен пивко вино, Мендоса може да ви предложи и редица други развлечения – рафтинг, катерене, колоездене и др.

Ел Чалтен

Ел Чалтен

Ако ви привличат конната езда, планинското катерене и велосипедите, насочете се към Ел Чалтен – малко градче в областта Санта Круз. Това е отправната точка за изкачването на върховете Фиц Рой и Серо Торе. Пейзажът изумява с многобройни водопади, гъсти гори, ледници и езера.

Вила ла Ангостура

Вила ла Ангостура

Вила ла Ангостура е луксозен курортен град в северната част на областта Патагония. Той е популярна дестинация за всички, които са се отправили към Ruta de los Siete Lagos (маршрутът на седемте езера), но и сам по себе си градът може да предложи много – прясна пъстърва, уникален шоколад и бира.

Сан Мартин де лос Андес

Сан Мартин де лос Андес

Разположен на бреговете на магически красивото езеро Лакар, Сан Мартин де лос Андес впечатлява със своя очарователен пейзаж и магнетична атмосфера.

Ушуая

Ушуая

Ушуая е най-големият град на остров Огнена земя. Той е оживено пристанище и център за изследователи от цял свят. Туристите не пропускат да се снимат пред табелата "Fin del mundo" (Край на света).

Водопадите Игуасу

Водопадите Игуасу

Водопадите Игуасу
Водопадите Игуасу се намират на границата на Аржентина и Бразилия. Многобройни са удивителните водопади по целия свят, но със сигурност си заслужава да чуете тътена от водите на Игуасу.

 

 

http://www.idi.bg/

http://samsebetur.spb.ru/

 

Какво от Аржентина не бива да пропускате