Блог

Модните цветове в обзавеждането през 2017 година

Цветовете в обзавеждането, които ще са на мода през 2017 г. трябва на  всяка цена да ги знаете. Тези багри и нюанси ще виждате почти навсякъде догодина, спектърът е широк и се простира от нежни, пастелни тонове през неутрални, естествени до силни и крещящи. Има всичко за всякакви вкусове,убедени са експертите от специализираният австрийски сайт Stylight.

1. Розово
Някои модни дизайнери ще бъдат наистина обсебени от розовия цвят. След като цветът розов кварц, заедно с бебешко синьо - официалният цвят на института „Пантон" за 2016 г.  бяха избрани за най-предпочитани в обзавеждането, този тренд ще се запази и догодина. Модерни и особено романтични са дизайнерските решения в цвят „розе", както и  пастелни прасковените нюанси за стените в дома.
 


2. Сиво
Дом без сиви цветове човек едва ли може да си представи в наши дни, убедени са експерти. И това не трябва да ни учудва, тъй  като този цвят може да се комбинира с всеки друг цвят, който предпочитате. Затова очакванията на специалистите са, че този считан още за неутрален цвят няма да липсва от дома, и особено за нашите 4 стени. Много се търси топлия нюанс на сивото ( цвят таупе) , както и хладното светлосиво.


3. Естествени тонове
Също и нежните природните тонове ще шестват в домовете ни, тъй като те действат хармонизиращо и излъчват спокойствие. Те също лесно се комбинират както един с друг, така и с други цветове. Много търсено за стените ще е пясъчно жълтото, което ще украсява жилищата ни.

 

4. Огнени цветове
През 2017 г. ще ни стане у дома горещо, и то не само защото по китайския календар идва годината на Огнения петел. Цветове като оранжево и червено ще се грижат за атмосфера, който да носи топлина в нашия дом, независимо дали в него са боядисани стените или е канапето. Разбира се, жълтото също ще е тук, само че, искрящото жълто ще бъде заменено от лимонено жълто, както и от пастелния нюанс.

 


5. Синьо и зелено
Тези  2 цвята ще се срещат в много и различни нюанси. Те ще се простират от хладно бебешко синьо през цвета на водата до петролено и тъмносиньо (все едно е полунощ). Синьо – зелените тонове са подходящи за спалнята, защото действат отпускащо и успокояващо.
В интериора също има предпочитани тонове, които ще са наложени много убедително. През 2016 г. мраморното, медното и някои синкави цветове бяха много модерни. Какви ще са цветовите трендове през 2017 т  и кои материали не трябва да липсват в дома?6. Теракот
Всички  изглежда са луднали по минималистичния стил. Важно е всичко да е много бяло и изчистено, доколото позволява. Който обича уюта, ще заложи на топли материали и тонове като теракот. Особено удачно ще е, ако стени и камини са облицовани  с матови теракотени плочки. Това важи за 2017 г.7. Корк
Коркът се завърна, без значение дали ще е табуретка, облицовка за стена или аксесоарна масичка. Толкова ще е популярен, че всяко стилно жилище ще иска да има подобно изделие. Коркът ще го има и във всеки офис, заради удобствата, които създава.8. Легла с луксозни рамки и облегало
В тях се спи наистина разкошно. Вместо филигранните дървени рамки за легло през 2017 г. ще властват леглата с луксозни рамки и облегало, без значение дали цветът им е неутрални тонове като сиво или цвят крем, или гамата на пастелните цветове. Те със сигурност придават блясък на всяка спалня и носят аромата на хотелска стая. Но обърнете внимание: става въпрос не просто за луксозни легла с бляскави рамки и облегала, а тези модели, в които има вградени възглавнички. Що  се отнася до избора на материал за въглавничката той може да бъде от лен, през памук до коприна.9. Тъмнозелено
Без значение дали е цвят на стените или калъфка за въглавниците ще придаде винтидж усещане в нашите стаи. Особено в комбинация с кожен диван с цвят махагон и рамка от месинг.

 10. Метален микс
Мислите си, че златото подхожда само към злато, и среброто - само към сребро. Нищо такова! През 2017 г. мотото ще е: „Смесвай и комбинирай!", особено ако става въпрос за изделия от метал. Например месингов полюлей може да се съчетае чудесно със златиста настолна лампа или масичка със сребърен обков.

Разбира се, твърде шарено и разностилно също не трябва да става. Но ако изберете няколко акцента в дома, различните материали ще изглеждат  стилно в жилището. Остава само да изпробвате!

 

 

Автор: Константин ДИМОВ

Източник: www.homedesignideas.eu

Източник: www.ka6tata.com

Модните цветове в обзавеждането през 2017 година