Блог

Невероятно съкровище се крие в това жилище в Париж.

От 1939 година в този апартамент, който се намира в центъра на Париж, не е стъпвал човешки крак. Един ден собственичката му го заключила и изчезнала. А когато след 70 години вратата му отново е отворена, всички ахнали.

Зад стените му се криел уникален интериор и изключително редки предмети на изкуството на стойност няколко милиона долара. 

Преди много години 23-годишната мадам де Флориан трябвало да вземе тежкото решение и да напусне луксозното си жилище в центъра на френската столица. Времето съвпада с началото на Втората световна война и може би изборът й се е дължал на новината, че немските войници се движат към Париж.

По всяка вероятност младата жена е напуснала града много бързо, тъй като е събрала само неща от първа необходимост, оставяйки в апартамента много от личните си вещи и ценни предмети. Тя заключила жилището и се отправила на юг в търсене на по-безопасно място. 

Въпреки че била далеч от дома си, тя продължавала да плаща наема на апартамента, но така и не се върнала обратно в Париж. През 2010 година тя починала на 91-годишна възраст. 

Едва след кончината й нейните наследници разбрали, че някога тя е държала луксозното жилище.  Те наели специалист от аукционна къща, който да оцени имуществото зад стените на апартамента. Все пак вътре имало доста стари мебели, картини, книги и други интересни вещи, от които близките й се надявали да изкарат пари.

Отчитайки факта, че апартаментът стои заключен дълго време, специалистът и екипът му били много развълнувани. А когато ключът отключил вратата и всички заедно влезели в него, направо останали без дъх. Всичко наоколо буквално било замръзнало и те изведнъж се пренесли в 1939 година. Въздухът бил прашен и навсякъде имало паяжини. 

Мебелите от началото на 1900 година били истинско съкровище. Столовата била снабдена с всичко необходимо.

Картините били свалени от стените, сякаш стопанката е смялата да си ги вземе по-късно. 

На старинната тоалетка били разположени личните й вещи - четки, шишенца с парфюми, козметика, различни кутии и будилник. Всичко изглеждало така, сякаш домакинята е излязла преди малко и съвсем скоро ще се върне. 

В един от ъглите имало голям плюшен Мики Маус и прасенце.

Но една вещ успяла на момента да грабне вниманието на хората от аукционната къща - картина, на която била изобразена дама в розов тоалет. По-нататъшните изследвания показали, че на платното е предишната собственичка на жилището и баба на мадам де Флориан - Марта де Флориан.

Невероятно съкровище се крие в това жилище в Париж.