Блог

Продават реновиран замък с 45 стаи, кино салон и частен плаж

Викториански замък с 45 стаи, кино, библиотека и частен достъп до плажа е на пазара за £ 1,75 милиона. Имотът разполага с 20 спални с повече от 30 камини разпределени на четири етажа и се състои от три напълно самостоятелни апартаменти.

Замъкът Орчардтън на брега на Солуей, Шотландия има земи на площ от пет акра и седи в потока на Персийския залив, което позволява на територията му да растат редица необичайни растения.

Историческото имение датира от края на 18 век, но замъкът, както се вижда днес, е бил възстановен през 1881 г.

Той е построен за Робърт Максуел, 7 -ми баронет от Орчардтън, като имение и е до голяма степен реконструиран през 1881 г. в замъка, който е днес.

Замъкът е реновиран през 2011 г., след като му е изработен нов покрив, електричество, централно отопление и тръбопроводи и е бил използван за много различни неща, включително за заснемане на филми, като училище, хотел и дори болница за ранени войници.

През 2016 г. беше открита черна книга, която показва оригиналното имение и че сегашната сграда е съхранила някои автентични детайли на имението, които все още могат да се забележат в стените му.

Първоначалният строител, Уилям Дъглас, е бил контрабандист и се смята, че може да има таен тунел под земята, който води към морето.

В момента замъкът е семеен дом, но потенциалните купувачи могат да го превърнат в хотел или дори място за сватба.

Домът беше последен на пазара през 2018 г., когато беше част от томбола. Замъкът има френски прозорци, за да прониква естествена светлина, а повечето стаи и коридори имат оригинални дървени капаци.

Гостите могат да се забавляват в музикалната зала, а има и огромна 32-футова всекидневна, която би била идеална за партита.

Има общо три големи стълбища, като едно от тях включва оригинален централен асансьор.

Замъкът съдържа някои по-малки, по-уютни стаи като хол и кабинет, а има и гориста зона с езерце отвън.

Продават реновиран замък с 45 стаи, кино салон и частен плаж