Блог

Стила Шеби шик в арт пространство в Будапеща

Шеби стила се крие между стените на историческа сграда - в сърцето на Будапеща на границата с еврейския квартал. Точно там е Brody House. Бутиковото пространство е създадено от гения на двама приятели лондончани, които се приземили в унгарската столица преди повече от двадесет години, с една идея - да създадат нещо уникално.
Целта им е била да направят културен център за местни и чуждестранни артисти. Тя ще е част от един по-широк проект на Brody Studio за членски клуб – вила, намираща се във високата част на града, представляваща масивна част с апартаменти и предстоящ хотел в края на 2017.
"Искахме да създадем поредица от критични точки, които да се докоснат до креативност и вдъхновение, като по този начин събираме на едно място местни и чуждестранни художници, смесвайки елементи на унгарската култура", казва William Clothier, съосновател с Peter Grundberg за дизайнерското място.
Резултатът е изключителен. Влизайки още от входа, усещането че се намирате в един таен свят, подчертан от младежка атмосфера и стари вкусове.
Структурата е направена от рецепция и четири общи части, разполагащи с два малки бара, където да се социализирате. Срещат се музикални инструменти и книги, оставени сред изкуство, култура, архитектура и дизайн секции.
"Ние създаваме всяка стая с фантазия, събираме всяко едно парче от местните пазари. При липса на нещо ние ще го създадем с местни занаятчии и художници", обяснява Уилям.Източник: brodystudios.com/

Стила Шеби шик в арт пространство в Будапеща