Блог

Тази къща струва само 2 лева!

Къща в модерния квартал на Бирмингам "Акокс Грийн" е обявена за продажба само за 1 британски паунд (около 2.20 лева). Ако погледнете сградата отпред, е доста трудно да повярвате, че цената е такава. 

 Виждайки подрязаната тревна площ, верандата и прясно боядисаната входна врата, оставате още по-учудени каква е причината никой да не иска да купи въпросния имот.

Щом влезете вътре обаче, всичко ще ви се изясни.

Зад стените на къщата има интериор, който е малко вероятно да зарадва потенциален купувач.

Вие очаквате такава гледка да бъде видяна в пост-апокалиптични филми, но не и във втория по големина град във Великобритания. Оценчикът на недвижими имоти Нийл Хюм каза, че на човек, който разбира поне малко от бизнес, няма да му е трудно да осъзнае предимствата на това уникално предложение.

"Този имот може да е пълна развалина, но всеки сериозен инвеститор може да види огромния потенциал на къщата", заяви Нийл Хюм.

"Просторни стаи, баня, градина ... В тази къща има буквално всичко! Сигурен съм, че има много, които искат да я купят, а след това да я трансформират до неузнаваемост", добави той.

Средната цена на недвижимите имоти на същата улица, на която стои „къщата-развалина”, е приблизително 200 000 паунда. Така че купуването на имот там на стойност един шоколад би се увенчало с голям успех. Факт е обаче, че инвестирането в къщата ще струва доста скъпо.

Тази къща струва само 2 лева!