Блог

ТОП 5 на най-надценените плажове

 

 

 

 

Снимка: Shutterstock

 
Публикувано във факти.бг:

С настъпването на лятото неизменно идва и сезонът на летните ваканции. Морският туризъм остава най-предпочитаната ваканция. Редица от известните курорти по цял свят преди действително са били перфектното място за почивка, но с течение на времето са се променили и то към лошо. Кои са най-надценените плажове в света?

 

5. Венис (Лос Анджелис, САЩ)

 

 

Крайбрежното градче получава името си от жилищен квартал, част от цяла система, изградена в началото на XX век. Той е популярна забележителност и място за отдих. Крайбрежната улица е дълга 4 км. и е изпълнена с артисти, спортисти, гадатели, комедианти, художници и търговци. Предлага се фаст фуд и куп безплатни развлечения. Тротоарите са изпълнени с велосипедисти, хора, които се возят на кънки и пътеки за джогинг. По всяко време на годината там цари оживление.

 

 

 

За тези, които предпочитат спокойна почивка, но пак в района, се препоръчва съседния Хантингтън. Там също има всичко това, което предлага Венис, но в по-малка степен.

 

4. Кута (Бали)

 

 

Това е град-курорт, който се намира на юг от индонезийския остров Бали. Там се намира най-дългия плаж, който разполага с бял фин пясък и в близост до него се намира международно летище. Предпочита се от семейни двойки с деца, поради което на плажа винаги е много шумно.

 

Много предпочитат да прекарат почивката си в Пемутеран, който се намира в близост до Кута и през последните години става все по-популярен. На брега се откриват хотели, плажът е покрит с дребен тъмен пясък, а в близост е разположен и националния парк на Бали. В съчетание с невероятната природа мястото се превръща в притегателен център за туристи от цял свят.

 

3. Дубровник (Хърватия)

 

 

Старата част на града се състои от каменни постройки, изградени в периода XIV—XVIII век, които са част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Напоследък градът се посещава от киноманиаци, тъй като там са снимани сцени от култовия филм „Игра на тронове”.

 

За тези, които обаче не са поклонници на филма, по-добре е да се насочат към остров Хвар. Това е най-големия град на острова. Доскоро той беше доста евтин и без наличието на значителна туристическа инфраструктура и привличаше множество млади хора. Сега там се строят огромни 5-звездни хотели.

 

2. Брайтън (Великобритания)

 

 

Градът се намира на южното крайбрежие на Англия, графство Южен Съсекс, на брега на Ла-Манша. През летните месеци Барйтън е препълнен, тъй като той е привлекателен не само за почиващи, но и за любителите на бурния нощен живот. Туристите отчитат завишени цени в ресторантите и по-висок наем, което между впрочем е обичайно за много туристически градове.

 

В близост е разположено градчето Саусолд – изпълнено със старинни сгради, дълга пясъчна ивица, малко пристанище и дори неголямо производство – пивоварна.

 

1. Миконос (Гърция)

 

 

Основното препитание на местното население тук е туризмът. Най-посещаваните плажове са Паранга и Айос Йоаннис. Курортът има репутацията на отлично място за нощен живот и вечеринки.

 

Експертите по туризъм обаче препоръчват да се обърне внимание на Санторини. Дайвингът е едно от най-популярните развлечения. Хотелите, независимо от броя звезди, предлагат отлично обслужване. Улиците на града са препълнени с малки магазинчета с традиционни сувенири, дрехи, обувки и аксесоари.

ТОП 5 на най-надценените плажове