Блог

Тур в офисите на китайския Airbnb: Xiaozhu

Новият дизайн на модерните офиси нa Xiaozhu, китайския конкурент на Airbnb, туко-що са завършени от People’s Architecture Office. Намират се в Пекин.

Sliced House ( къща на парчета)  е нова концепция за един емблематичен офис, където неформалния и удобен дом преминава в работното пространство.
Стартирал само преди четири години, Xiaozhu (小猪 -в буквален превод "малко прасе" и става омофон на "кратък престой"), в момента е компания на стойност 300 милиона долара. С бързия си растеж изискват модерен офис, отразяващ динамичната и изключително гъвкава работна среда и иновативния
бързо развиващ се сектор на китайските услуги.
Както в интернет страницата, където се споделят и отдават под наем обекти партньор към партньор, така и интериора на офиса, представляват колаж на пространствата в дома.

Slice House е проектиран като къща, чиито стаи са били нарязани на парчета и са разпръснати в рамките на офис-отворено пространство. Тези примерни пространства  се възпроизвеждат във всеки детайл от стаите на къщата и включват кухня, хол, спалня. Останалата част от пространството е заето от зали за срещи и отворени пространства с работни места, изключително подвижни. Мебелите в офиса са помислени за да улеснят промените в конфигурацията на интериора, като триколки превърнати в работни маси.  Вдъхновени от предишния си проект "Къща Триколка", тези малки стаи на колела осигуряват на крайния потребител широка гама от възможности. Толкова много, колкото могат да бъдат събрани в уеб сайт.Източник: ElleDecor

Тур в офисите на китайския Airbnb: Xiaozhu