Блог

Ултрасъвременен европейски интериор

Името му се превежда като „високи технологии“ и иммено научните постижения са залегнали в основата му. В него има футуристично и космическо, но при това те е сдържани и лаконични. Този стил се роди в края на миналия век, в епохата на така наречения късен модернизъм през 70-те години, но пика на популярността си в Европа достигна едва десетина години по-късно.
Хай тек холът може да ви се стори малко пуст, тъй като в него няма да има нищо излишно. Присъстват единствено най-необходимите елементи, а някои от тях дори са замаскирани. Оттенъците са студени и спокойни, а това прави помещението да изглежда като космически кораб.

Техниката в стаята е ултрамодерна и се отличава с максимална функционалност и изчистен дизайн. Присъстват модели с плоски форми, а също и вградени, „скрити“ в пространството и на практика сливащи се с интериора.
Хай тек стаята има строга геометрия, ясни линии, които могат да бъдат и плавни, а някои елементи направо ви се струва, че летят във въздуха.
Разбираемо изобилства стъклото, гланцовите и хромирани повърхности .
Свободното пространство е налице, има простор, а цветовете са неутрални: сиво, сребристо, бяло… Те служат за основа на акцентите, но ярките петна не трябва да са много.

 

 

Ултрасъвременен европейски интериор