Блог

Ванилови острови – за тези, които обичат живота

Ако обичате живота, екзотичните дестинации и приключенията, Ваниловите острови имат място в списъка ви с мечтани места.

Кои са Ваниловите острови?

С името Ванилови острови (Les Îles Vanille на френски) от 2010 г. се наричат общо няколко островни държави в Индийския океан - Сейшели, Мадагаскар, Реюнион, Мавриций, Коморски острови, Майот и Малдиви. Обединяването им има за цел да улесни туристите да пътуват в района като съчетават по няколко екзотични острова в една почивка. Името „ванилови“ е избрано, тъй като всички участващи острови са известни с отглеждането на ароматна ванилия.

Ваниловите острови предлагат общи пакети за почивка и карта Vanilla Pass за отстъпки в над 300 обекта на всички острови. Предвидено е създаването на местна нискобюджетна авиокомпания, която да направи пътешествията от остров на остров по-достъпни.

Всеки един от тези острови е сравняван с рая на земята. Малдивите, Сейшелите и Мавриций са за почитателите на по-спокойните почивки, а Коморските острови и Реюнион са за тези, които харесват дивата природа, вулканите и срещите с необикновени животни и растения. За да се подготвите за пътешествието, ето малко информация, съвети, пътеводители и снимки от Ваниловите острови.

МАВРИЦИЙ

 

 

МАЛДИВИ

 

СЕЙШЕЛИ

 

РЕЮНИОН

 

 

КОМОРСКИ ОСТРОВИ

 

ОСТРОВ МАЙОТ (френска територия)

nasamnata.com

Ванилови острови – за тези, които обичат живота