Блог

Вдъхновяващи идеи за всекидневна с акцентиращи стени

Всекидневната е най-подходящата стая, в която можем да разнообразим интериора, чрез поставянето на акцент, върху една от стените. Независимо дали ще сменим цвета на стената, ще поставим голяма картина или пък ще развихрим въображението си и ще ще изберем въздействаща визия, постигната чрез използването на специфични материали и техники, то тази стена ще се превърне във най-интересното нещо в стаята. Ще се превърне в онова нещо, което е първото, което виждаме, щом влезем в помещението и точно поради тази причина, трябва да внимаваме, когато взимаме решение да създадем акцентираща стена в хола.

За да ви помогнем в избора сме ви подготвили една много интересна колекция от идеи за всекидневна, на която една или повече от стените са превърнати в произведение на изкуството. В статията сме включили идеи, които са постигнати чрез използването на специфични материали. Други пък са по-сложни, и показват използването на съвременни 3D стенни облицовки и пълномащабни арт инсталации. Предвидихме и няколко по-лесен за постигане варианта, създадени от повтарящи се модели или фини цветови вариации на плоскости от ламиниран паркет, теракот и други подобни.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-1g

Започваме с един много интересен пример, който показва как, чрез миксирането на плоскости с различна форма и цвят е постигната една интересна акцентираща стена, която създава една по-топла и гостоприемна обстановка.

Тук забелязваме точно обратното. Използването на ярко бели мраморни плочи карат този монохромен хол да създава усещане за лукс и чистота.

Тук забелязваме точно обратното. Използването на ярко бели мраморни плочи карат този монохромен хол да създава усещане за лукс и чистота.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-3gvdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-4g

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-5g

Този съвременен хол показва как една голяма текстура върху стената, може да даде на малкото пространство голяма уникалност.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-6g

Една едновременно семпла, но в същото време великолепна идея. Чрез редуването на дървени трупчета с различна големина, дизайнерите са създали една раздвижена стена, предлагаща много място за съхранение и поставяне на декоративни елементи. Идеята, да се направи и масата за кафе със същата визия е брилянтна.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-7g

Драматична! Така с една дума мога да опиша тази стена, чиито ефект е постигнат, чрез подреждане на дървени плоскости, така че да уловят светлината под различни ъгли и да създадат ефекта на счупено стъкло.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-8gvdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-9g

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-910g

Тази страхотна акцентираща стена е постигната, чрез използването на ситна мозайка в нюанси на дървени въглища, кафяво и сиво. За постигнането на още по-драматичен ефект, миниатюрните плочки са с различна изпъкналост.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-911gvdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-912gvdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-913gvdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-914g

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-915g

Една всекидневна, която със сигурност ще се понрави на творческите личности.

 

 

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/ 

https://moderendom.net

http://www.carafina.in

 

Вдъхновяващи идеи за всекидневна с акцентиращи стени