Блог

Японски театър за гейши в къща на манга художник

Отворен кухненски бокс в стар японски  театър в Kinosaki Onsen, перфектура Hyogo, един от най- популярните спа курорти в Япония, е с история от над 1300 години. Един бивш "kenhan", място, където някога гейши са изпълнявали техните художествени представления, е преустроен в частна резиденция. Квадратурата е на 276 m2, и се състои от първи и втори етаж. Собственикът, родом от това място, живял дълги години в Токио, иска да се върне към корените си чрез трансформиране на традиционна  сграда в отворена къща за гости и стари приятели. Не е съвпадение, че студио Puddle е решило, че ще е перфектно отражение на личността на собственика да постави в центъра модерна японска кухня, като място за срещи. Около това основно отворено пространство, в сърцето на къщата, са подредени поредица от стаи, където собственика има възможност  да изложи голямата си колекция от скъпоценни предмети.
Планът се формира от кухнята, две зали за хранене,  зона ден, леко повдигната, където някога е била разположена сцената на театъра. Има също студио за съпругата на собственика, която е известен манга художник. Всичко е в отворено пространство и японски стил.
Цялото пространство е обградено от лъчеви греди подредени под формата на рибена кост, които са част от съществуващата структура и е преоткрита след реконструкцията след повече от 50 години. За да подчертаят цвета и структурата на гредите, дизайнерите използват за стените комбинация от сивата гама.
Тъй като типичната влажна бамбукова гора, обгражда тази резиденция, архитектите решили да използват като довършителен материал за стените и тавана почвата на Хокайдо. Тя е известна със свойствата си да задържа влажността без допълнителни химически процеси.

Източник: elledecor.it

Японски театър за гейши в къща на манга художник