Блог

5 начина за украсяване на яйца

Големият християнски празник Великден наближава, вече можем да започнем да се готвим за него. Например да решим как ще украсим великденските яйца. Предлагаме ви пет идеи как да се справите с тази задача.

1. С тънки панделки и двустранно тиксо

Ще ви трябват тънки разноцветни панделки и малки нарязани парчета двустранно тиксо. Сварете яйцата твърдо, можете да ги боядисате, а можете да ги оставите и просто бели. Овържете всяко яйце с панделка, като я фиксирате с тиксо. Ако вземете панделки в няколко различни цвята кошничката ви с яйца ще стане много красива.


2. Захарна украса

Смесете 1 чаша пудра захар с малко вода, докато не получите гъста еднородна маса. С помощта на сладкарски шприц нарисувайте различни фигури по яйцата с тази глазура. За повече удобство при рисуване сложете яйцата на подставки. После ги оставете да изсъхнат.


3. Украса от фолио


Това е най-простият начин да украсите великденски яйца. Просто вземете тънко фолио (може и различни цветове) и увийте яйцата в него.

4. Украса с детски щампи


Купете си щампи за рисуване (ще ги намерите в почти всеки канцеларски или детски магазин) и акрилни бои. Можете да пробвате и с темпера. Нанесете щамповани рисунки по яйцата – това е неангажиращо и забавно занимание.

5. Украса с картон или филц

Този начин на украсяване е малко по-сложен, но и по-ефектен. Вземете цветен картон и изрежете от него уши, ръчички или краченца, в зависимост от това каква животинка ще правите. Закрепете тези части от тялото към яйцето с двустранно тиксо. Можете да вържете панделка на яйцето. Остава да нарисувате и муцунката и яйцето е готово.


 

5 начина за украсяване на яйца