Блог

5 вертикални градини, които придават зеленина на скучните фасади

 

Вертикалните градини стават все по-популярни, тъй като изглежда, че хоризонталното пространство става все по-малко и по-малко. Живите стени могат да съществуват както на закрито, така и навън, което ги прави чудесен, но неконвенционален вариант за проектиране на стените ви. Те не само носят естествен елемент в пространството, но могат лесно да станат произведения на изкуството сами по себе си. Освен това те помагат за пречистване на въздуха, който дишаме, така че изглежда всички печелят. Разгледайте 5 стени, превърнати в красиви, живи вертикални градини, които галят сетивата.

 

 

Photo by Grupo Habita

Разположен в Мексико Сити, Downtown Mexico е бутиков хотел, проектиран от Cherem Serrano Arquitectos, с вътрешен двор, който се отличава с тази масивна жива стена. 

Photo by Kinan Mansour

J.M.Bonfils and Associates проектира смесената сграда East Village в Бейрут, Ливан, да включва традиционна ливанска градина, но по модерен начин - вертикално.

 

 

Photo by Héctor Armanado Herrera

Проектиран от студиото на PAUL CREMOUX в Мексико Сити, Casa CorManca крие серия от пластове външни пространства, които се възползват от тази великолепна вертикална градина. В стената са разположени над 4000 растения, които спомагат за подобряване на качеството на въздуха, като същевременно увеличават влажността.

Photo by Garry Belinksy

Центърът за мода Del Amo в Торънс, Калифорния, е дом на тази жива стена от Habitat Horticulture. 

 

"Меристем Дизайн" имаха задачата да проектират тази вертикална градина около кръгъл прозорец в офисите на Сканска. Те са включили смес от тропически растения, приблизително 35 растения на квадратен метър, върху стената за самополиване, която също е оборудвана със специална дневна светлина, за да ги поддържа свежи.

Този украински апартамент, проектиран от Ки Дизайн Студио, не само има пързалка, за да ви отведе от втори до основния етаж, а има и зелена стена с двойна височина, която носи ново усещане за зеленина в съвременното пространство. 


Photo by Bertrand Garbel \ hemis.fr/Getty Images

Paris’s Musée du Quai Branly

Photo by Peter Bennetts

Зоологическата градина  Аделаида е съживена от Хасел в част от град Аделаида.Новият вход привлича посетителите с жива стена, пълна с богати местни растения.

 

снимка: http://d3n23yfyflj0sy.cloudfront.net

5 вертикални градини, които придават зеленина на скучните фасади