Блог

Българско мобилно приложение усмихна жителите на Рига

Българско мобилно приложение усмихна жителите на Рига
Става въпрос да приложението за градски транспорт TICKEY, с което само с един клик се купува билетче.

Българско приложение за мобилни билети стартира своя втори проект - в трамвайната мрежа в столицата на Латвия, Рига. TICKEYе единственото приложение в световен мащаб, което предлага закупуване на билет по толкова лесен начин. От няколко месеца пътниците на фериботите FalRiver в Корнуол, Великобритания имат възможността лесно и удобно да закупуват своите билети за пътуване, благодарение на българската „startup“ компания.

Иновативната технология позволява всеки пътник да плати за своя билет, след като вече е в даденото превозно средство, без да има нужда да чака на опашки за билети, да носи пари в кеш или да си губи времето с поредния  развален вендинг апарат. Приложението използва т.нар. „интелигента система“ за таксуване, която винаги дава на пътника най-добрата цена за маршрута му.

Компанията TICKEY се сформира по време на състезанието Startup Weekend Sofia Mobile, където зае трето място и получи покана за пре-акселераторската програма на Start It Smart. Междувременно Start It Smart набира кандидати за петата си "startup" програма, а тя започва след средата на септември.

Програмата на Start It Smart е десет седмици и обучението е по пет основни за започването на бизнес направления - продуктово развитие, връзки с клиентите, бизнес развитие, изграждане на екип и възможности за финансиране.

 

Българско мобилно приложение усмихна жителите на Рига