Блог

Къща, която превръща природата в енергия

Дървена къща, заобиколена от природа. Философията на студиото МК27, водено от бразилския архитект Marcio Kogan, постига своя апотеоз в скорошния им проект - къщата Catucaba.
Те правят пълна интеграция между сградата и околната среда. Екологичната къща е разположена на площ от 309 кв.м. и е кръстена на града, в който се намира - Catucaba, в сърцето на щата San Paolo.
Разположена между хълмовете, дървената къща е замислена като убежище, място където да преоткриете тишина и покой, примирени с природата. Тя има четири спални и голям хол, с изглед към долината. Построена е на височина от 1500 метра, на стълбове за  преодоляването на неравния терен. Това е единствената резиденция в Бразилия сертифицирана с най-висок резултат в класацията на Green Building CouncilBrasil.
Teчащата вода е един от източниците, които са разположени в околностите. Електроенергията е произведена от слънчеви панели, монтирани на покрива, и вятърна турбина. Батериите и се съхраняват под къщата. Стаите се отопляват с класически печки на дърва, а прозорците са с двоен стъклопакет за осигуряване на оптимален контрол на температурата.
Покривът е с изолация от рециклирана хартия, а за стените са използвани компактни влакна, получени от пластмасови бутилки.Източник: studiomk27.com.br

Къща, която превръща природата в енергия