Блог

Креативно ателие – лофт на стара пекарна

Една кутия пълна с истории в нюанси на сивото. Такова е впечатлението, при влизане в убежището на Франсис и Джанкарло. Много повече от една къща и повече от едно творческо пространство, именно това е мястото където се раждат аксесоарите от тяхната линия Exequsite J.
Пространството е разработено в помещения на пекарна излязла от употреба през 40-те години. То се оказва напълно в съответствие с нуждите на собствениците и тяхното художествено виждане.
Сутеренния етаж, с асансьор, е идеален както за съхранение на материали за производство, така и на стари мебели и чанти, които Франсис и Джанкарло изнамирали по пазарите, редом с истинските колекционерски експонати.
Първият етаж представлява голямо отворено пространство с прозорци на катедрала с изглед към градината. Там е мястото където споделят ежедневието и работата. Целта на проекта е да възстановява и пази аромата на завода и да не променя характера на мястото. Банята, например, с изглед към градината с бананови дървета и бамбук , е запазена, тъй като е била с оригинални мивки и облагородена само от мозайка Аз, цвят бисквита.
Структурата на пространството не се променя, не се променя пода със сив емайл и пускането от тавана на индустриални лампи за повишаване на светлината над работните маси. Две големи плъзгащи се врати разделят жилищната площ от работната. Жилищната част се състои от кухня, хол и спалня, разделени от стени на плъзгащи се алуминиеви релси.
Изборът на предметите е инстинктивен и всеки може да се замени според вкуса на момента. Много от тях обаче съдържат в себе си интересна история. Както е написано по стените My Meteors Paves, което е част на едно от произведенията на художника Силвано Бунара. Или пък темперамента на стара реклама на фабрика за кафе намерена в мазето на един съсед. Тя е била разменена за една чанта и сега виси в спалнята. Също така американското знаме, избрано като символ на попа, тук се разглежда като виртуозност на ръчния труд.
Много от обектите са били събрани от различни места, включително италиански и френски пазари, складове, Бунара и атракцията на това търсене, довежда до стимула за бизнес. Идеята на възстановените материали, стари чанти, манекени, пистолети и други води до създаването на една еклектична колекция от модни аксесоари.


Източник: atcasa.corriere.it

Креативно ателие – лофт на стара пекарна