Блог

Промени в интериора, които трябва да направите през 2021-ва

Ако искате животът ви да се развива хармонично тази година, трябва да се отнасяте с уважение към покровителя й - Белият метален вол

Според източния календар на 12 февруари започва годината на Белия метален вол. И ако искате животът ви да се развива хармонично през този период, трябва да се отнасяте с уважение към покровителя му.

 Волът има много предпочитания, включително и към интериора. За да си спечелите разположението му, няма нужда да променяте всичко наведнъж. Можете да добавите или премахнете само няколко детайла, да внесете малко нови щрихи и Волът ще бъде доволен.

А това означава само едно - че късметът ще влезе в дома ви и няма да го напуска през цялата година!

Как да зарадвате Белия вол? Започваме с най-важното - простота и комфорт! Волът не обича излишните неща. Неговият стил предполага изтънчена елегантност, простота и максимален комфорт.

Трябва да се отървете от всички малки статуетки, сувенири, които сте купували по време на пътешествията си, рамки със снимки и всякакви други дреболии, които събират прах.

Ако ви е трудно да се разделите с тях, просто ги сложете в кутия и ги приберете някъде. Нищо няма да им се случи, а апартаментът ви моментално ще стане по-светъл и просторен.

Тази година ще бъде светла в истинския смисъл на думата, затова е добре да заложите на бялото. И неговите нюанси - сребристо, бежово, бледосиньо.

"Пребоядисването" на интериора в тези цветове е сравнително лесно и евтино, дори да имате тъмни мебели.

Смяната на текстила също ще помогне.

Светли килими, къси изчистени завеси в син или бежов цвят. Добавете към това и бяло спално бельо и апартаментът ви веднага ще се подмлади, ще изглежда поп-ефирен, лек и безтегловен.

Естествено, че няма как да минете и без цветни акценти. Те трябва да са кафяви или зелени, в  тон с любимите нюанси на природата. Това, което категорично трябва да избягвате, е активният червен цвят. Волът не може да го понася.

Наблегнете на естествените материали. Дърво, камък, живи растения - всичко това може и трябва да се използва в декорацията.  Всичко обаче трябва да е натурално, без пластмаса, имитираща дърво или изкуствена кожа!

Аксесоарите, изработени от естествено дърво, като рамки за картини и снимки, металните декорации, килим от кожа на пода, свежи или сухи цветя не само ще украсят интериора, но и ще добавят естествена енергия към него.

Най-икономичният вариант е да купите няколко красиви и практични предмета от керамика или глина. Екостилът ще ви донесе късмет през тази година. 

Волът много обича слънцето и дневната светлина.

Уверете се, че в дома ви има възможно най-много от това. Може да го постигнете с помощта на полупрозрачни пердета или пък изобщо да не слагате такива, стига етажът, на който е апартаментът ви, да го позволява.

За защита от пряката слънчева светлина може да използвате щори. В слабо осветените стаи сложете функционални и удобни лампи. Огледалата и прозрачните повърхности, като една стъклена масичка за кафе например, ще добавят светлина и пространство в помещението. 

Всички технически нововъведения и домакински помощници трябва да бъдат скрити. Волът оценява удобството, но не харесва, когато из цялото жилище има кабели. Постарайте се техниката да не се набива на очи. 

Можете да окачите телевизора на стената, а всички кабели да скриете в специална кутия. Ако имате възможност, сложете вградени уреди в кухнята.

Най-добрият подарък, който можете да си направите за тази година, е система "интелигентен дом", която ще ви помогне дискретно и ненатрапчиво да командвате електронното си домакинство

Промени в интериора, които трябва да направите през 2021-ва