Блог

Съпрузи си направиха чудна къща от 2 товарни контейнера

Малката къщичка на Джейми и Дейв Хинкъл е само 37 квадратни метра, но не бързайте да ги съжалявате, защото домът им може да се конкурира с всяко луксозно имение.

 

За основа предприемчивата двойка е използвала два товарни контейнера, които обикновено се използват по морските плавателни съдове.

А домът им е триумф на постоянството, силата, любовта и способността им да намират радост от всяка ситуация, която им поднесе живота, пише Insider. 

Историята на семейство Хинкъл започва в началото на 2010 г. Тогава съпрузите започнали да се замислят сериозно за бъдещето. Те били затънали в работа, която не им оставяла допълнително време за забавление. 

Парите също не им стигали. Джейми и Дейв искали да се отърват от всичко това и да започнат на чисто - без ипотека и дългове.

Така през 2014 г. продали къщата си във Ванкувър и за 65 хиляди долара купили парче земя в Калама, щата Вашингтон. Само година по-късно, след като решили проблема с електричеството водоснабдяването, двамата се захванали с изграждането на дома си.

Най-трудното обаче тепърва започвало. Когато вече били готови да започнат със строителството, през август 2015 г. Дейв претърпял мозъчен кръвоизлив. Той бил хоспитализиран с хеликоптер, след което прекарал пет дни в реанимация.

"Лежеше в болницата и почти не можеше да говори. Но не спираше да повтаря: "Не мога да умра. Трябва да построим къщата", спомня си съпругата му Джейми. 

За щастие, най-лошото се разминало и веднага след като Дейв бил изписан, се върнал към изграждането на мечтания дом.

Отначало той не можел да движи дясната страна на тялото си, но, по думите му, физическата активност му помогнала да се върне във форма. До април 2016 г. строителството на къщата било завършено, а заедно с това Дейв възвърнал 85% от подвижността на тялото си. 

В първия контейнер, който представлява първия етаж на къщата, е разположена дневната, кухнята, банята и складовото помещение. Вита стълба води до втория етаж, където се намира спалнята на съпрузите, както и просторен балкон.

След завършването на дома си двойката решила да се заеме с други проекти - изграждането на оранжерия, кокошарници, окачен мост и дори въжена линия.

Днес мостът свързва балкона на малката им къщичка със самостоятелна тераса, която предлага красива гледка към долината. 

"Чувстваме се истински щастливи. Това е дори повече от това, за което сме мечтали", казва Дейв.

Съпрузи си направиха чудна къща от 2 товарни контейнера