Блог

Всеки втори допуска тези грешки при ремонт на малка кухня

Това помещение може да бъде удобно, функционално и просторно, стига да ги избягвате.

Удобна, функционална и просторна кухня и 5-6 кв. м. На пръв поглед това са напълно несъвместими неща. Но не винаги. 

За едно тричленно семейство малката кухня може да бъде удобна и да побере всички най-важни неща. Дори и да е само 5-6 квадрата. Стига да не се допускат някои основни грешки! 

Те се срещат в интериора на всеки втори дом. Дори и в проектите на професионалните дизайнери. 

Неправилно разбиране на функционалността 

За мнозина функционалната кухня е свързана с голям брой шкафове. Но наистина ли са ви толкова необходими?

Разполагате ли с толкова много тенджери, чаши и чинии, за да се нуждаете от толкова много място за съхранение?  

От тук и много хора допускат грешка, избирайки ъглова кухня. Или пък се опитват се да сложат шкафове навсякъде - над врата, прозореца и т.н.

За семейство от двама или трима души (и още повече за един) такава голяма кухня изобщо не е необходима!  

Ако случайно нямате достатъчно място, тогава може би причината за това се крие в неправилното организиране на съхранението.

Ако не използвате специални органайзери за съхранение, губите страшно много.

С тяхна помощ в шкафа ще можете да приберете всичко и вътре няма да цари безпорядък. 

Със сигурност в кухнята си имате много ненужна посуда, която не използвате или пък прибягвате до нея изключително рядко. 

Стар сервиз за чай от баба или мама, който не се използва или пък се използва само за специален повод и служи като декоративен елемент в интериора, който само събира прах. 

Колкото и сърце да не ви дава да го махнете, по-добре е да го направите! В кухня, където процесът на готвене кипи всеки ден, той няма място.

Купете си малка витрина или бюфет за хола и приберете там всички подобни неща - кристал, сервизи за хранене, декоративна керамика, чаши за вино и шампанско и т.н.

Добре е от време на време да изхвърляте и съдовете за готвене и посудата, които са ви служили дълги години и отдавна са загубили предишния си външен вид. Освен че носят лош късмет и могат да бъдат опасни за здравето, те само заемат място в шкафовете.

Шкафовете НЕ са до тавана

Колкото и съмнения да имате по този повод, след като прегледате вариантите за дизайн на малки кухни, ще се убедите, че за малка площ това е най-доброто решение.

Кухня до тавана

Когато кухнята е вградена, тя се възприема като стена, а не като купчина мебели и по този начин изглежда по-лека. Още по-добре е когато горните шкафове са със същия нюанс като стените. Това ще позволи на мебелите да се разтворят в интериора

Освен това горните шкафове под тавана са допълнително място за съхранение, което винаги е от огромно значение за една малка кухня.

В тях могат да бъдат прибрани всички онези неща, които се използват най-рядко. 

Шкафовете, които не достигат до тавана, визуално изрязват стаята, отнемайки от нейната височина. 

Хладилник, който не е вграден  

Когато не е вграден, хладилникът сякаш е изхвърлен от общия ансамбъл от мебели и уреди и изглежда прекалено обемен. 

Притеснявате се, че ще изгубите полезното пространство над него, което би могло да се използва за съхранение? Върху хладилника се подреждат всякакви боклуци, което разваля целия изглед, създава визуален шум и усещане за безпорядък.

Всеки втори допуска тези грешки при ремонт на малка кухня