Блог

Японски бар, направен от отпадъци

Разточителният начин на  живот в световен мащаб трябва да се сведе до минимум или в противен случай, човечеството е изправено пред сериозни проблеми в не толкова далечното бъдеще. Обществената къща "Камикац", разположена в Камикату, Япония, е построена само от отпадъци.

Барът, заедно с японския град, в който се намира, помагат на света да се превърне в по-екологично място . Град Камикату вече рециклира 80% от отпадъците си и планира да рециклира 100% от всички отпадъци през следващите няколко години.

Архитектите зад иновативното заведение за пиене Hiroshi Nakamura и NAP получиха наградата WAN за устойчиви сгради 2016. Наградата е заслужена, като се има предвид колко студена изглежда сградата с нулеви емисии и факта, че тя е направена от регенерирани материали, които иначе биха имали Отиде да губиш.

Обществена къща "Камикац" показва как боклуците могат да се вкарат в повторна употреба по креативен и инспириращ начин. Сградата изпъква с 8-метрова стена от прозорци, полюлейте от бутилки, тапети от вестници...

Вижте повече!

 

Снимки: Hiroshi Nakamura & NAP

 

Японски бар, направен от отпадъци