Новини

Да ти вземат земите без да подозираш

Протестите на десетки земеделски производители в Монтанско продължават. Причината – две фирми наемат земеделски земи без знанието на собствениците. Хората твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат договор и не разбират как земите им вече са отдадени на други фирми.

 

"Имам 15 декара земя. От 10 години имам сключен договор за обработване на моята земя с един и същи арендатор да я обработва. Преди месец отново сключих договор със същата фирма и преди два дни разбрах, че без мое знание и разрешение, без да ме уведомят, се оказвам без земя. Този човек е извадил договор с някаква фирма - да ми вземе земята под наем", заяви пред "Нова телевизия" една от потърпевшите собственици на земеделска земя.

 

Хората от Вълчедръм твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат допълнителен договор и не разбират как земите им вече са отдадени на друг собственик.

 

Преди два дни научих, че с някакъв договор някой друг се разпорежда с моята земя. Сега аз се оказвам без земя", оплаква се друг ощетен собственик на земя.

 

Засегнатите настояват Агенцията по вписванията да забрани вратичките в закона, които позволяват на арендаторите да се разпореждат със земята на собствениците, без да ги уведомяват.

 

Публикувано във факти.бг

Да ти вземат земите без да подозираш