Новини

Най-голямата сделка в офис сегмента за 2017 г. е факт

Публикувано във факти.бг:

Високотехнологичната компания „Телерик” нае 10 800 кв. м в Grafix Business Center на бул. „Цариградско шосе“. Въпреки, че сградата ще бъде завършена през второто тримесечие на 2018 г., сделката факт. Инвеститор в Grafix Business Center е компанията „Бернард Инвестмънтс“, която притежава и управлява над 60 000 кв. м офисни и търговски площи в София.

 

Преместването ще позволи на високотехнологичната компания да обедини на едно място всички свои звена в София. Подобни стъпки през последните години предприеха редица компании в областта на високите технологии, споделените услуги, финансовия и фармацевтичния сектор.

 

„Стремежът на компаниите към обединяване и по-ефективно управление на офис площите им остава един от двигателите на наемния пазар. За съжаление обаче предлагането на подходящи квадратури все още не може да задоволи това търсене и наемането на площи в строеж продължава да е силен тренд“, коментира Станимира Пашова, мениджър „Офис площи“ в Cushman & Wakefield Forton.

 

Наемният пазар на офис площи остава активен като за първата половина на текущата година се очаква да надхвърли 80 000 кв.м. Делът на Cushman & Wakefield Forton в този обем е около 30%. Водещо място сред наемателите заематкомпаниите от IT и BPO сегмента, които формират над 70% от търсенето на първокласни офиси в София.

Най-голямата сделка в офис сегмента за 2017 г. е факт