Новини

Продават рекордно скъп тризонет

Публикувано във факти.бг:

Цената на мезонета, който се намира в Сингапур, е 73 млн. USD. Подобна стойност е доказателство, че пазарът на луксозни имоти в града-държава се възстановя, коментират анализатори.

 

Тризонетът, който се намира на 64-тия етаж на Wallich Residence (най-високата сграда в Сингапур), разполага с частен басейн. Локацията привлича богати инвеститори от Югоизточна Азия и континентален Китай. Апартаментите в сградата вероятно ще станат най-скъпите в историята на пазара на недвижими имоти в Сингапур. Появата на толкова скъпи обекти е тест за пазара, след като през последните няколко години в сегмента се наблюдава спад в цените, дължащ се на мерките за охлаждане на пазара.

 

 

От пиковата 2013 г. досега цените на елитните имоти в Сингапур са спаднали с 15%-20%, сочат данни на консултантската компания JLL. Днес обаче брокерите виждат перспектива за поскъпване и прогнозират ръст от 3%-7% за 2017 г. Сегментът се „подгрява” както от местни клиенти, така и от чуждестранни инвеститори.

 

 

 

Обемът на транзакции през първите 4 месеца в централната част на Сингапур, която е атрактивна за богатите чужденци и включва търговския център Orchard Road и остров Сентос, е с 35% повече в сравнение със същия период на 2016 г.

 

 

Продават рекордно скъп тризонет